NİĞDE / BOR - Kızılca Atatürk Ortaokulu

Nis

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çoşkuyla kutlandı. Çeşitli gösteriler, danslar, şiirler ve yarışmalarla öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve töreni izlemeye gelen misafirlerimiz eğlenceli bir gün geçirdi.

Nis

Okul sporları bocce dalında yıldızlar kategorisinde kız ve erkek takımlarımız katılım sağlamıştır. Yapılan mücadeleler sonucunda Yıldız Kız takımımız İl birincisi, Yıldız Erkek takımımız ise il ikinci olarak müsabakaları tamamlamışlardır. İl birincisi olan Yıldız Kız takımımız bölge müsabalarında Niğde ilini temsil edecektir. Okulumuz öğrencilerini ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Hasan GİRGEÇ'i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 109. yıl dönümü töreni okulumuzda çeşitli etkinlikler ile gerçekleştirildi. Vatan toprağı için hayatlarının baharında “Bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren” aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad olsun!

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü okulumuzda çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Ock

Matematiği maketlerle öğreniyoruz

Kas

Vefatının 85. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyoruz.

Ekm

Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman askerlerlerimizin bize armağan ettiği Cumhuriyet'imizin 100. yılı okulumuzda çoşkuyla kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz adına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programımız çeşitli konuşma, şiir, gösteri ve korolarla devam ederek çoşkuyla kutlandı.

Ekm

Öğrencilerimizde bilimsel farkındalığı arttırmak ve bilim iletişimini toplumumuzda daha geniş çevrelere ulaştırmak için TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Söyleşileri Programı okulumuzda gerçekleştirildi. Okulumuz olarak öğrencilerimizin bilim insanları ile buluşmalarını ve onları rol model almalarını çok önemsiyoruz.Bu kapsamda Fen Bilimleri Öğretmenimiz Emre KOCABAŞ'ın kordinesinde başvurusu yapılan TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Programı kapsamında Tarsus Üniversitesi öğretim üyesi Sayın Erkan UZUN okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirmiştir.

Bu organizasyonun gerçekleştirilmesini sağlayan TÜBİTAK kurumuna, başvuru ve koordinasyon süreci yürüten öğretmenimiz Emre KOCABAŞ'a ve değerli bilgilerini bizimle paylaşan  Dr. Öğretim üyesi Erkan UZUN'a öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Mrt

Bu sene yapılan okullar arası Bocce müsabakalarına dört katagoride katılan takımlarımız iki Niğde şampiyonluğu elde etti. Küçük kız bocce takımımız grup müsabaklarında mücadele ederken, yıldız kız takımımız ise Niğde ikincisi oldu. Yıldız erkek ve küçük erkek takımlarımız ise müsabalar sonucunda Niğde şampiyonu oldu. Müsabaklarda emek gösteren tüm öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik eder, başarılarının devam etmesini temenni ederiz.

Ock

Floor Körling Niğde İl Şampiyonası Niğde Gençlik Merkezinde yapıldı. Yıldız Kız-Erkek-Karma, Küçük Kız-Erkek-Karma olmak üzere 6 takımla katıldığımız müsabaklardan;

Yıldız Erkekler Niğde İl 1.liği

Yıldız Kızlar Niğde İl 2.liği

Yıldız Karma Niğde İl 1.liği

Küçük Erkekler Niğde İl 2.liği

Küçük Kızlar Niğde İl 1.liği

Küçük Karma Niğde İl 2.liği

başarıları elde edilmiştir. İlk kez katılım sağladığımız floor körling müsabakalarında bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen başta Beden Eğitimi Öğretmenimiz Hasan GİRGEÇ olmak üzere öğrencilerimizi tebrik eder. Katılacakları bölge şampiyonalarında başarılar dileriz.

Ara

Yol yapım ve kaldırım çalışmaları sebebi ile yüksekliği azalan okul ihata duvarımızın yükseltilmesi sene başında tamamlanmıştır. Okul güvenliğini sağlamak için yapılan bu çalışmanın gerçekleşmesine Aytaç AKTÜRK Bey vesile olmuştur. Kendisine okulumuz aile birliği üyeleri ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında okulumuz tarafından "15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı" çıkarılmıştır. Emeği geçen başta Türkçe Öğretmenimiz Mustafa TEMUR olmak üzere öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyet Bayramının 99. yıl dönümü kutlamaları okulumuzda çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında düzenlenen işbirliği protokolü kapsamında yayınlanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu"na uygun olarak "Okulum Temiz" belgelendirme programı uygulanmaktadır. Bu program kapsamında okulumuzda "Okulum Temiz" tetkiki yapılmıştır. Yapılan inceleme başarılı bir şekilde tamamlanmış ve okulumuz "Okulum Temiz" belgesi almaya hak kazanmıştır.